Skip to main content

Ny trailer för The Legend of Zelda: Echoes of Wisdom

måndag, 5 augusti 2024
Spana in den senaste trailern för The Legend of Zelda: Echoes of Wisdom. Här bjuds på både gameplay och kära återseenden.

Den här nya trailern introducerar de olika regionerna i Hyrule, deras invånare och helt nya spelupplevelser. Från den centrala platån till de yttersta delarna. Besök den den torra Gerudo-öknen och ta dig till Eldin-vulkanens topp. Utforska alla de olika regionerna på ditt äventyr. The Legend of Zelda: Echoes of Wisdom kommer till Nintendo Switch den 26 september.

Folket i Hyrule försvinner i märkliga sprickor som har dykt upp och det är upp till prinsessan Zelda att rädda sitt kungarike. Men Zelda är inte ensam! Med hjälp av en varelse vid namn Tri får hon kraften från Tri Rod för att skapa ekon, imitationer av saker som finns i omgivningen. Ekona kan sedan återskapas för att lösa pussel och besegra fiender. De kan också kombineras för kreativ problemlösning. Spelare kan till och med skapa ekon av monster som kan kämpa vid deras sida i strid.

Under sin strävan att rädda kungariket kommer Zelda att stöta på invånare i Hyrule som har alla möjliga problem. Att hjälpa till att lösa deras problem är en del av resan och äventyrsloggen gör det lättare att hålla reda på alla uppdrag. För snabbare resor finns objekt som kallas Waypoints utspridda över hela landet och när de väl har upptäckts kan spelarna snabbt återvända till dem genom att välja en på kartan. Hennes trogna häst hjälper också Zelda att färdas snabbare genom Hyrule, hoppa över små hinder med lätthet och till och med galoppera rakt genom svagare fiender.

I Hyrule kan spelare stöta på så kallade Smoothie Shops som bemannas av Business Scrubs, där insamlade ingredienser kan blandas till smaskiga drycker. Dessa smoothies har olika effekter beroende på ingredienserna. Vissa är till exempel bra för att hela dig. Zelda kan också utrusta sig med kläder och accessoarer för att förbättra vissa förmågor eller byta stil.
När det inte räcker med att skapa ekon kan Zeldas följeslagare Tri hjälpa henne med en speciell kraft som heter Bind, som får föremål att följa Zeldas rörelser. Det kan till exempel gräva fram en begravd skatt eller flytta på besvärliga fiender. Bind kan till och med användas på ekon. Alternativt kan kraften Reverse Bond låta Zelda följa en fiendes eller ett föremåls rörelser. Med hjälp av Bind och Reverse Bond kan spelare upptäcka dolda vägar eller hitta flera sätt att övervinna hinder och lösa pussel. Reverse Bond kan användas för att få ett stenblock att "följa" Zelda för att öppna ett dolt område eller använda flygande varelser för att tillfälligt ta sig upp i luften.

En guldfärgad Nintendo Switch Lite Hyrule Edition med Hylian Crest på baksidan och en Triforce under den högra styrspaken, inspirerad av Legend of Zelda-serien, kommer också den 26 september. Spelare som köper denna Nintendo Switch kan njuta av tillgången till en rad klassiska The Legend of Zelda-titlar från NES, Super NES, Game Boy, Nintendo 64 och Game Boy Advance via det 12-månaders individuella medlemskapet i Nintendo Switch Online + Expansion Pack som medföljer.


Följ oss på sociala medier för fler Nintendo-nyheter


Nintendo Co., Ltd., Kyoto, Japan, är ett världsledande företag inom interaktiv underhållning, och ligger bakom ett antal ikoniska varumärken såsom Mario™, Donkey Kong™, The Legend of Zelda™, Metroid™, Pokémon™, Animal Crossing™, Pikmin™ och Splatoon™.


© Bergsala | Officiell webbplats för Nintendo i Sverige