Skip to main content

Splatoon 3: Grand Festival Splatfest med 72 timmar festligheter och musik!

torsdag, 5 september 2024
Big Run-event, amiibo-släpp och mer på schemat inför Grand Festival.

The Grand Festival, den största Splatfesten för Splatoon 3 på Nintendo Switch, är precis runt hörnet och börjar den 13 september kl 02:00 och slutar den 16 september kl 01:59 med 72 timmar fyllda av festligheter och musik. För att utse lagen kommer spelarna att rösta på frågan ”Vilket är viktigast för dig: Det förflutna, nutiden eller framtiden?”.

Du kommer också att få se uppträdanden av alla de tre grupperna från Splatoon-serien, Deep Cut, Squid Sisters och Off the Hook. Under den första delen av Splatfest kommer de tre banden att rotera mellan tre scener. Och i den andra delen kommer de att framföra ett specialframträdande från sin senaste singel ”Three Wishes” tillsammans. Under båda delarna kan du trycka på knapparna för att uttrycka dig med exklusiva emotes.

Under denna Splatfest är 4-vs-2-vs-2 Tricolor Battles tillgängliga från start. Under de första 48 timmarna kommer alla tidigare Tricolor Battle-scener att roteras, inklusive Scorch Gorge, som tidigare var exklusiv för Splatfest med Legend of Zelda-tema. Under de sista 24 timmarna kommer den exklusiva Tricolor Battle-scenen Grand Splatlands Bowl att lanseras. Om du kan fånga Ultra Signal där kommer ditt lags supportrar att komma för att heja på dig.

Inför Grand Festival behöver Grizzco nya medarbetare till nästa Big Run-event, då Salmoniderna invaderar Grand Splatlands Bowl den 7-9 september. För att uppmuntra alla att skydda platsen kommer belöningar att delas ut till alla om spelarna kan samla in hela 700 000 000 guldägg över hela världen under evenemanget.

Förutom Deep Cut-posen för spelare som har fått ”Ruler”-titeln, kan spelare som äger Splatoon 3 Expansion Pass och den titeln också få Squid Sisters- och Off the Hook-poserna. En helt ny pose kommer att låsas upp för spelare som når titeln ovanför ”Ruler”. Dessutom ryktas det att byggnadsställningarna framför Giant Clam-scenen kommer att vara en utsiktspunkt för foton.

Dessutom släpps idag två nya uppsättningar amiibo-figurer, en med Squid Sisters och en med Off the Hook som de förekommer i berättelseläget i Splatoon 3 och DLC-paketet Side Order. De kommer också med sin egen specialutrustning samt möjligheten att ta foton med dem när du skannar amiibo.

Det färgstarka actionspelet Splatoon 3 lanserades för nästan två år sedan, den 9 september 2022. Förutom de återkommande Splatfest-evenemangen med 4-vs-2-vs-2 Tricolor Battles kan spelare skjuta bläck, simma och splasha sig till toppen i online- och offline 4-vs-4 Turf War-strider i de solbrända Splatlands, avvärja svärmar av Salmoids och flertalet farliga bossar i Salmon Run-läget för fyra spelare och upptäcka mysterierna i Alterna i offline-singelkampanjen. Dessutom innehåller Splatoon 3 Expansion Pass en ny enspelarupplevelse som är utformad för att spelas om och om igen.

images/_news/2024/0905_splatfest/DEEP_C1.PNG
images/_news/2024/0905_splatfest/SQUID_2.PNG
images/_news/2024/0905_splatfest/OFF_TH2.PNG
images/_news/2024/0905_splatfest/GRANDF1.PNG
images/_news/2024/0905_splatfest/GRANDF2.PNG
images/_news/2024/0905_splatfest/GRANDF3.PNG
images/_news/2024/0905_splatfest/GRANDF4.PNG
images/_news/2024/0905_splatfest/OFF_TH1.PNG

Följ oss på sociala medier för fler Nintendo-nyheter


Nintendo Co., Ltd., Kyoto, Japan, är ett världsledande företag inom interaktiv underhållning, och ligger bakom ett antal ikoniska varumärken såsom Mario™, Donkey Kong™, The Legend of Zelda™, Metroid™, Pokémon™, Animal Crossing™, Pikmin™ och Splatoon™.


© Bergsala | Officiell webbplats för Nintendo i Sverige