Skip to main content

The Legend of Zelda: Echoes of Wisdom släpps till Nintendo Switch idag

torsdag, 26 september 2024
En hjältinna kliver fram för att rädda sitt kungarike.

The Legend of Zelda: Echoes of Wisdom kommer till Nintendo Switch idag. I det senaste spelet i Legend of Zelda-serien blir folket i Hyrule bortrövade av märkliga sprickor som har dykt upp över hela landet. Tillsammans med en eterisk varelse som heter Tri börjar prinsessan Zelda sitt stora äventyr för att rädda sitt kungarike, endast utrustad med en så kallad Tri Rod och sin visdom.

Viktiga förmågor i spelet:

  • Ekon: Med hjälp av Tri Rod kan Zelda skapa ekon som är imitationer av saker som finns i omgivningen. Ekona kan sedan återskapas för att lösa pussel och kan kombineras för kreativ problemlösning, som att använda vattenblock för att nå nya höjder, göra broar av gamla sängar, kasta stenar på fiender och mycket mer. Zelda kan till och med skapa ekon av monster för att strida vid hennes sida i strid.
  •  Bind och Reverse Bond: När det inte räcker med att skapa ekon kan Tri ge Zelda en märklig kraft som kallas för Bind, vilket gör att föremål följer Zeldas rörelser. Alternativt kan kraften Reverse Bond få Zelda att följa ett föremåls rörelser. Med hjälp av dessa förmågor kan du hitta flera sätt att övervinna hinder och lösa pussel.
  • Still World: För att rädda de som försvunnit in i sprickorna måste Zelda och Tri ta sig in i världen som kallas för Still World, som utgörs av ett märkligt, förvridet landskap. Varje ingångspunkt leder till ett väldigt distinkt område med unik terräng. I underjorden hittar du fiender och utmanande bossar som väntar på din ankomst.
  • Swordfighter form: När Zelda utforskar Still World hittar hon ett mystiskt svärd som gör att hon under en kort stund kan förvandlas till en skicklig svärdfäktare och då slåss direkt mot fiender. Med sin mäktiga kraft kan hon ta sig an olika hinder och fiender på egen hand. Hon kan till och med strida sida vid sida med sina ekon.
  • Automatoner: Hyrule är också hem för många udda karaktärer och vissa av dem kommer att vara till stor hjälp som till exempel Dampé, en skicklig ingenjör, som har en talang för att skapa automatoner. Dessa ovanliga maskiner kan hjälpa Zelda genom att släppa lös kraftfulla effekter.
  • Ytterligare funktioner inkluderar ridning, och så kallade Waypoints för att göra det ännu snabbare att resa genom Hyrule, en äventyrslogg för att ha koll på sina uppdrag, smoothies med olika effekter, dräkter och accessoarer som förbättrar vissa förmågor och mycket mer.
images/products_24/sw_switch_tloz_echoes_of_wizdom/screenshots/TheLegendOfZelda-EchoesOfWisdom-scrn-01.jpg
images/products_24/sw_switch_tloz_echoes_of_wizdom/screenshots/TheLegendOfZelda-EchoesOfWisdom-scrn-02.jpg
images/products_24/sw_switch_tloz_echoes_of_wizdom/screenshots/TheLegendOfZelda-EchoesOfWisdom-scrn-03.jpg
images/products_24/sw_switch_tloz_echoes_of_wizdom/screenshots/TheLegendOfZelda-EchoesOfWisdom-scrn-10.jpg
images/products_24/sw_switch_tloz_echoes_of_wizdom/screenshots/TheLegendOfZelda-EchoesOfWisdom-scrn-27.jpg
images/products_24/sw_switch_tloz_echoes_of_wizdom/screenshots/TheLegendOfZelda-EchoesOfWisdom-scrn-16.jpg

Följ oss på sociala medier för fler Nintendo-nyheter


Nintendo Co., Ltd., Kyoto, Japan, är ett världsledande företag inom interaktiv underhållning, och ligger bakom ett antal ikoniska varumärken såsom Mario™, Donkey Kong™, The Legend of Zelda™, Metroid™, Pokémon™, Animal Crossing™, Pikmin™ och Splatoon™.


© Bergsala | Officiell webbplats för Nintendo i Sverige